Све радите сами – Пут и начин израде сајта

Иако реално могућ и у даљем тексту чак хваљен и препоручен, за  реалне и озбиљне (професионалне) пројекте овај приступ: „Све радите сами“ није прави избор.

Све радите сами
Све радите сами – најбољи начин учења

Приступ „Све радите сами“ добар је у неком развојном тренутку ваше „ВЕБ каријере“. Проласком кроз све сегменте израде и све фазе развоја, можете реално видети шта „вам лежи“ а за шта сте „потпуни антиталенат“.

Многи програмери су после овог искуства почели више ценити дизајнере, бекендаши фронтендаше као и обратно… (Више о дотичнима у тексту-линк)

После оваквог искуства многи заклети индивидуалци трудили су се да се „прилагоде тиму“. Разлог – увек је ту био неки неопходан а њима баш „зајебан“ део посла.

Zanatlije u timu
Zanatlije u timu

Мали је број оних којима подједнако (довољно) добро иде и са: речима, сликама, бројевима, кодом, бојама… типографијом, дизајном, маркетингом, копирајтингом… или у основи економијом, психологијом, правима, уметностима, ИТ-ијем…

Једно овакво искуство може бити веома драгоцено чак и ако нисте, нити желите постати веб професионалац. За релативно малу суму новца или чак и без трошкова, можете опробати своје вештине у авантури: „Самоградња сајта“.

Време и труд потребни за ово „непоновљиво искуство“ вредни су ресурси. За неке чак и „скупљи“ од вредности новца потребног за ангажовање професионалаца. Ако то није „ваш случај“, односно имате времена и енергије за истраживање, искрено препоручујем авантуру.

Све радите сами – бенефити пута

Резултат који добијете, вероватно неће бити комерцијално вредан и пословно употребљив. Вредност је у искуству и знањима која могу бити веома корисна при вашем одабиру сарадника, хостинг-а, технологије израде,садржаја… за ваш СТВАРНИ веб пројекат.

У сусрету са изазовима (проблемима) самоградње, научићете основе које вам могу помоћи у процени и вредновању задатака које неко треба да обави за вас.

Веома је вероватно  да у неким пословима, после овог искуства постанете и  део тима градитеља. Ваша искрена жеља и снажан мотив (као власника-инвеститора), уз мало талента и искуство на оваквом пројекту, добитна је комбинација.

Scroll to Top