СЕО – Четири сегмента оптимизације ѕа претраживаче

СЕО – Четири сегмента оптимизације за претраживаче је текст-сажетак, једног (мањег) дела, ове сјајне видео и подкаст приче.

Препорука је да се видео погледа комплетан, иако овде уграђени прилог почиње на делу где и тема из наслова. Поред одличних савета за сваког ко има сајт или се бави вебом, вреди видети како духовити и професионални двојац гради занимљиву причу…

Видео који траје сат и по, просто је пролетео. А на крају поред гомиле корисних информација које треба „испроцесуирати“, остаје и осећај „хоћу још“.

Ако ипак желите само овај конкретан део приче, погледајте десетак минута уграђеног видеа. На једноставан и разумљив начин, описане су не баш много познате а веома важне „ствари“ из ове области „интернет магије“.

Четири бокса за четири сегмента СЕО-а

Четири „кутијице“ представљају ту поделу на сегменте, прегледно, јасно и као брз лични подсетник, успут згодан и за  едукативну употребу.

СЕО – Четири сегмента оптимизације за претраживаче

ON PAGE

Добро написан текст, првенствено је користан за посетиоца али уважава и смернице за добро рангирање на претраживачима.

ON SITE

Добра и смислена повезност садржаја унутар сајта, мапе сајта за претраживаче и мапе за кориснике…

Повратнe везе (BACKLINKS)

Везе до нашег сајта. Неке које желимо и мало су благо али и неке које нису вредне или добродошле…

KEYWORD AGNOSTIC

Оцене невезане за садржај или кључне речи: прилагођеност за „мобилне“, брзина сајта, близина сервера…

Ово је једна од могућих подела. Различити аутори ову поделу фактора различито представљају, али у основи су сагласни око елемената и њихове важности.

СЕО - Четири сегмента
White-Hat-SEO

Сви овде описани сегменти доприносе да укупна оцена нашег сајта буде боља, и то искључиво дозвољеним средствима. Она друга се дефинитивно не препоручују, првенствено из етичких и законских разлога. Поред тога дугорочно су неисплатива јер се „муљања“ откривају а „пенали“ су озбиљни.

Казне за „Црни СЕО“ иду од озбиљног пада позиције до потпуног брисања из индекса претраживача.

Проблеме сличне овима можете имати чак и ако сте све радили по препоруци, само у неко раније време. Више о овој теми у неком следећем тексту а за сада само листа најчешћих а озбиљних проблема, који траже хитну интервенцију.

СЕО четири разлога за „казну“ – шта може заиста да „шкоди“?

Адоб-флеш садржаји, некада неизоставан и фенси део веб-страна, сада су разлог да вас гугл „избаци“ са списка индексираних сајтова.

Неприлагођеност за мобилне уређаје неопростив је „грех“ у 2020.години. Ако вас и пронађу то сигурно неће бити близу првих страна претраживача…

– хттп , односно одсуство хттпс протокола…

роботс.тxт  – одсуство или лоше написана датотека…

Scroll to Top